Büszkeségeink – Gyirkis Emma Laura – „Akik a szabadidősből nőttek fel!”

Egyéb, Hírek

Büszkeségeink – Gyirkis Emma Laura

1. Kérlek mutatkozz be! Mondd el, hogy hívnak, hány éves vagy és hol élsz!

Gyirkis Emma vagyok, 15 éves múltam és Budapesten, Soroksáron élek. A Jedlik Ányos Gimnázium 9. évfolyamos tanulója vagyok.

 

2. Hány éve lovagolsz? Hol kezdtél? Mindig egy helyen lovagoltál?

2007-ben másfél évesen ültem először pónin, a Pesterzsébeti Lovasiskola lovardájában. 2014-ig jártam oda. 4 éves koromig szombat délelőtti programunk volt 15 perc séta pónival a karámok körül, de ahol lehetőség volt, máshol lóra ültem. 5 évesen kezdtem oktatásra járni.

2014-ben kerültem az Equina Lovassport Egyesület-be, azóta ott lovagolok, versenyzek.

 

3. Kik voltak az oktatóid, lovasedzőid?

Oktatóim: Pesterzsébeten Szilvási Marianna, Szűcs Vivien, Paska Zsolt, Ócsán Nemcsics Judit, edzőm 2016-tól Kempelen Judit.

 

5. Milyen lovakat lovagoltál?

Pónikon kezdtem el lovagolni.. Több évig pónikon és nagy lovakon is lovagoltam, illetve versenyeztem ügyességiben. 2017-től versenyzek a mostani lovammal.

 

6. Hány évig versenyeztél szabadidős keretek között? Milyen versenyszámokban versenyeztél? Milyen sikereket értél el szabadidős versenyekben?

2014-2017-ben versenyeztem szabadidős versenyeken. 2014-2015-ben az oktatóm lovaival, két pónival és egy nagy lóval indultam a versenyeken. 2016-ban Marco Polo volt a lovam, és 2017 óta Királyrét.

Marco Poloval elért sikerek közül a legjobbak: 2016-ban Ócsán nehéz, illetve ugró 60 cm-en első és második helyezés.

Királyréttel elért sikerek közül a legjobbak: 2017-ben Ócsán 60-70 cm-en második helyezés, a sóskúti döntőn 70-80 cm-en második helyezés, illetve az Akadémia Lovardában 70-80 cm-en első helyezés.

 

7. Mikor Rajtengedély Vizsgáztál és mely szakágban?

2017. szeptember 15. Díjugratás szakág

 

8. Milyen változások történtek azóta?

2018-tól a Magyar Lovassport Szövetség díjugrató versenyein veszek részt. 2018-ban REV-esként, még néhány ócsai szabadidős versenyen elindultam 80-90 cm-en, de ezeket csak edzésnek tekintettük már. Azóta Királyréttel versenyzem, ő egy 7 éves magyar sportló.

 

9. Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

2020 volt eddig a legeredményesebb évünk (25 versenyszámból 13-ban sikerült győznöm), így az egész évre nagyon büszke vagyok. De a legbüszkébb természetesen Kiskunhalason, a Championátus első fordulójának második napján szerzett első helyre, és a Pestmegyei döntőben megszerzett ifjúsági bajnok címemre.

 

10. Most kik a példaképeid?

Sosem gondolkodtam még el ezen korábban. A legnagyobb példaképem természetesen az edzőm Kempelen Judit. 5 éve dolgozunk együtt, nagyon sokat köszönhetek neki, nélküle biztosan nem sikerült volna ilyen csodálatosan a 2020-as szezon. Persze mindig voltak lovasok, akiknek nagyon tetszett a lovaglása. Talán akiket ma példaképemnek tekintek az Csákányi Dorottya és Vándor Zsófia

.

11. Mit üzennél a szabadidős versenyzőknek? Mik lennének a tanácsaid?

Azt üzenném a szabadidős versenyzőknek, hogy legyenek türelmesek, dolgozzanak sokat és a sok munka egyszer meghozza a gyümölcsét.

 

12. Mik a céljaid a közeli és távolabbi jövőre nézve?

A közeli jövőben szeretnék feljebb lépni 120 cm-re, a regionális döntőn indulni. A távolabbi tervem, hogy jövőre a Championátuson Serdülő A-ban induljak, és szeretnék majd nemzetközi versenyeken is részt venni.

Last modified: 2021-05-28