Kiváló minősítést ért el a „Lovaglást Karácsonyra projekt”!

Egyéb, Hírek

A Lovaglást Karácsonyra egy igazán szívmelengető projektté nőtte ki magát amellett, hogy egyik nem titkolt célja a lovardák támogatása a téli időszakban. A projekt keretében gyerekek kaptak egy alkalmas lovaglási vagy csoportos programlehetőséget, melynek egy része a lovas foglalkozás.

Szebbnél szebb beszámolók érkeztek, melyekben hírt kaptunk páratlan összefogásokról az iskolák, védőnők, lovardai személyzet és a szülők, segítők részéről.

A programban 570 gyermek vett részt, akik aláírásukkal vagy fotókkal igazolták, hogy részt vettek a programokon, melyek a lovardák jóval többet adtak, mint amit vállaltak. Jó érzéssel töltött el az összefoglalók olvasása, melyben a projektvezetők beszámoltak arról, hogy a több helyen teával, süteménnyel, kisebb ajándékkal várták a gyerekeket, a programok között szerepelt lovaskocsizás, szánozás, állatsimogatók, egyéni- és csoportos lovaglás, lóápolási gyakorlat, közös bográcsozás. A vállalásokat nem pusztán a programok változatossága és vendégszeretettel lépték túl, hanem több helyen jóval több gyermeket vállaltak annál, mint amennyit a Magyar Lovassport Szövetség megtérít a számukra, valamint további együttműködésre van terv a segítő szervezetekkel.

A projektben részt vevő gyermekek szülei a mindennapi életben nem engedhetik meg a lovaglás oktatást, így ebben a formában részesülhettek a gyermekek ajándékként az élményben.

Gratulálunk a részt vállaló egyesületeknek és köszönjük a közös munkát, mellyel sok gyermeknek teremtettünk közösen egy életre szóló élményt! Reméljük, hogy a kezdeményezést gazdag talajú közegbe ültettük és tovább gyarapszik, gyűrűzik a karitatív kezdeményezés.

Az év közbeni támogatói munkákról, együttműködésekről feltétlenül várjuk a beszámolókat, hogy megoszthassuk a közösséggel!

A pályázatokkal igyekszünk továbbra is a szabadidőlovas közösséget támogatni, figyeljétek projektjeinket honlapunkon!

Budapest, 2022.01.04. 

Csilló Rita

Last modified: 2022-01-04